Ontwikkelingsverslag 
Vanaf het begin tot het einde van blok A en B heb ik ontzettend veel geleerd en mezelf op meerdere gebieden ontwikkeld. Ik heb mijn kennis vooral verbreed in het ontwerpen met programma’s zoals Adobe Illustrator en het werken met audioapparatuur, inclusief de nabewerking van audio. Ook het maken van animaties in After Effects was een uitdagende ervaring waarin ik veel heb geleerd. Dankzij de feedback van mijn klasgenoten en docenten, wist ik ook waar ik nog verbeterpunten had. Om een voorbeeld te noemen, het design van de thumbnail voor opdrachtgever Wij Amersfoort. Wij hadden de les ervoor geleerd dat de titel van een podcast duidelijk in beeld moest zijn, omdat dat misschien nog wel het belangrijkste is van de thumbnail. Ik had de titel in de thumbnail eerst redelijk klein gemaakt, maar dankzij de feedback van een klasgenoot, herinnerde ik mij, dat deze juist groot en duidelijk in beeld moet zijn. Dit zou ik voortaan niet vergeten.  
Ik heb voor het eerst gewerkt met methodes zoals de GSR-analyse en Design Thinking. Deze methodes waren compleet nieuw voor mij en in het begin vond ik het lastig om ze toe te passen. Door te oefenen en stap voor stap te werken, kreeg ik er steeds meer grip op. Bij Design Thinking merkte ik dat het iteratieve proces in het begin overweldigend voelde, vooral omdat ik gewend was om lineair te werken. Bij Design Thinking in de projecten moesten wij vaak voor één stap, meerdere stappen nemen, bijvoorbeeld AB testing. Door samen met mijn groepje veel te oefenen, leerde ik het proces beter begrijpen en waarderen.
Wat ook een belangrijk leerpunt was, is hoe ik samenwerk binnen een team. Bij de meeste projecten verliep de samenwerking goed en werden de rollen eerlijk verdeeld. Een groot succes was bijvoorbeeld een project waarin we duidelijke afspraken maakten en een gezamenlijke planning opstelden, waardoor iedereen wist wat er van hen werd verwacht. Ik vond dit bij de podcast en bij de promotie video erg fijn. Toch ging het bij het laatste project minder soepel. Er waren veel afwezigen, en dat bracht de voortgang in gevaar.
Als ik naar mezelf kijk, zie ik in dat ik beter moet communiceren en plannen om ervoor te zorgen dat een project soepel blijft verlopen, zelfs als er onverwachte obstakels zijn. Door duidelijker te bespreken wat er nodig is en eerder in te grijpen bij problemen, kan ik ervoor zorgen dat de workflow soepeler verloopt en er geen achterstanden ontstaan. Dit zijn vaardigheden die ik in toekomstige projecten zeker verder wil ontwikkelen.
Blok A en B waren uitdagend. Maar als ik terug kijk en zie waar ik moeite mee had, wat ik verkeerd deed en hoe ik daarin ben gegroeid, zowel technisch als in mijn samenwerking met anderen, kijk ik met een positieve gedachte terug op deze periode. Ik heb ook erg veel zin om mijzelf verder te ontwikkelen in de volgende periodes. Ik had in bepaalde dingen al wat ervaring zoals in videografie. Ik heb mezelf hier verder in ontwikkeld. Eerst maakte ik een video zonder gedachte. Nu ik heb geleerd hoe Design Thinking in elkaar steekt, kan ik dit ook echt toepassen en een video veel gerichter maken voor de eindgebruiker. Door vanuit het probleem en het gevoel van de doelgroep te kijken naar een video, maak je ook echt een video die relevant is voor de doelgroep in plaats van gewoon een leuke video om naar te kijken.
Uit mijn touchpoint gesprekken bleek ook mijn vooruitgang. Hoe ik eerst nog niet wist hoe ik de leeruitkomsten moest koppelen aan mijn werk, merkte ik dat dit gaande het proces steeds beter ging. 

Feedback touchpoint gesprekken
Back to Top